Kijktip: The Madness of Perfection. Over de werkdruk en obsessie van chefs om een ster te behalen.

Welke documentaires moet je gezien hebben om het voedseldebat te volgen? Welke TED Talk-sprekers zorgen voor nieuwe inzichten? En welke films zorgen voor een dosis inspiratie? We geven we je elke week een kijktip - zowel klassiekers als nieuwe films - om je vakkennis te updaten en je te inspireren. Deze week raden we je de documentaire Michelin stars: The Madness of Perfection uit 2010 aan.

Reaching for the stars

In deze documentaire onderzoekt food criticus William Sitwell de passie, werkdruk en obsessie van chefs om die o-zo belangrijke Michelinsterren te behalen. Sitwell spreekt onder andere Raymond Blanc en Marco Pierre White over hun visie op de gewilde sterren en rolt zelf de mouwen op om twee dagen mee te lopen in de keuken van Marcus Wareing in het Berkeley hotel.

Bekijk hier de documentaire: 

Foto: BBC/Silver River Productions Ltd/Alex Maguire/Silver River Productions Ltd.