UCC Europe is een grote koffiefamilie en marktleider in zes Europese Landen. Het bedrijf lanceert deze maand het verhaal ‘Telers in het veld’. Een mini-documentaire over koffie boeren in Noord-Peru.

Koffie groeit in vochtige bergachtige gebieden rond de evenaar. De film volgt enkele boeren in de reis van het plukken van de bonen, via het fermenteren en het drogen naar de verkoop. Zeventig procent van de koffie in de wereld wordt nog geproduceerd door
boeren met veelal kleinschalige plantages. Zo verdienen miljoenen mensen hun geld. Deze telers hebben vaak een passie voor hun product en proberen elk jaar hun koffieboon te verbeteren.

Eerlijke koffie als lifestlye

UCC hoopt met ‘Telers in het veld’ aandacht te geven aan het echte verhaal achter het product, ‘based on a true story’. De millennial generatie ziet eten steeds meer als lifestyle en interesseert zich in de herkomst van producten. Ook vinden zij het belangrijk dat eten en drinken op een eerlijke manier wordt geproduceerd, want we beseffen steeds meer dat bewust zijn van wat we eten of drinken een sleutel is naar een betere wereld.