De lekkerste pastrami sandwich ter wereld? Wellicht is dat die van Katz’s in NYC. Check it out!

Sinds 1888 serveert Katz’s Delicatessen de lekkerste pastrami-sandwich van New York, en misschien zelfs van de wereld. Foodfotograaf Ann-Sophie Deldycke nam voor Food Inspiration een kijkje bij de immens populaire deli.

De Sandwich

Wat maakt de pastrami sandwich van Katz’s zo bijzonder dat onder anderen Mario Batalli, Anthony Bourdain en Bill Clinton al voor de bijl gingen?
Rijpen, roken, koken Het pastramivlees wordt in zo’n 30 dagen bereidt. De eerste drie tot vier weken rijpt het vlees, daarna gaat het naar een speciale rokerij waar het vlees 48 tot 72 uur wordt gerookt. Terug bij Katz’s wordt het 4 tot 6 uur gekookt. Het laatste stootje is een half uurtje stomen, waarna het vlees met de hand door een van de vele ‘cutters’ met de hand wordt versneden.

Zonder ellende

Dat is even anders dan de weg van ‘slechts’ 36 uur die menig commerciële pastrami aflegt. Om nog maar te zwijgen over de chemicaliën, water en andere toevoegingen die je zeker niet gaat tegenkomen in het vlees van Katz’s. 

Voor de trend uit

De pastrami komt op een lichte roggeboterham met wat mosterd. Jake Dell is de derde generatie die de Joodse deli runt. Hij zegt: ‘Onze pastrami was en is ambachtelijk, nog voordat ambachtelijk een trend werd.’ Iedere week gaat er een kleine 7.000 kilo pastrami doorheen. 
 

Check de fotoserie in het Food Inspiration magazine! 

 
Foto: Ann-Sophie Deldycke