Sunday movie night: @matthewjennings neemt je mee naar micro-boerderijen in Vermont waar ambacht hoog in het vaandel staat.

Welke documentaires moet je gezien hebben om het voedseldebat te volgen? Welke TED Talk-sprekers zorgen voor nieuwe inzichten? En welke films zorgen voor een dosis inspiratie? We geven we je elke week een kijktip - zowel klassiekers als nieuwe films - om je vakkennis te updaten en je te inspireren. Deze week raden we je documentaire Handmade uit 2014 aan.

Micro-producenten in Vermont

In deze documentaire neemt chef Matthew Jennings, eigenaar van restaurant Townsman in Boston, je mee naar micro-producenten in Vermont en laat hij zien wat ervoor nodig is om toegewijd te zijn aan kwaliteit en ambacht. De chef heeft, naast andere awards, meerdere nominaties van The James Beard Foundation voor Best Chef Notheast mogen ontvangen. Daarnaast is Jennings te zien geweest op The Food Network en PBS Television. Jennings' motto: 'Voedsel kan alleen maar goed zijn als de ingrediënten waar je mee begint goed zijn'.

Bekijk de documentaire hier: