Haute frituur Tante Nel in Rotterdam serveert Canadees frietgerecht poutine.

Tante Nel-eigenaar Kevin de Roos denkt dat de friet bedekt met verse echte kaas en huisgemaakte gravy een succes gaat worden. 'Je ziet tegenwoordig veel snackbars die zeggen dat ze poutine aanbieden, maar dat is met nepkazen. Na een zoektocht heb ik in Booij Kaasmakers een kaasboer gevonden die ons echte kaaswrongel levert.'

Canadese delicatesse

Marijke Booij van Booij Kaasmakers ziet het avontuur wel zitten: 'Ik had al een paar keer van een Canadees vriendinnetje de vraag gekregen of we niet iets met poutine konden doen. In Canada is het echt een delicatesse. Het is natuurlijk wel van groot belang dat je goede ingrediënten gebruikt. Daarom vinden wij het zo leuk dat Kevin ons heeft benaderd.' 

De Canadezen testen de kwaliteit van de kaaswrongel van hun poutine door ernaar te luisteren. Wanneer de kaas een piepend en knarsend geluid maakt tussen de tanden - vergelijkbaar zoals wij het geluid en gevoel kennen bij verse asperges - dan zit het goed.

Speakeasy? SpeakFrietje! 

Op vrijdag 29 september introduceert de snackbar het gerecht tijdens de tweede editie van de borrel ‘SpeakFrietje'. SpreakFrietje geeft een dikke knipoog naar de Amerikaase speakeasy bars. Tijdens de borrel ontfermt cocktail-guru David Trampe zich over de dranken en heeft voor SpeakFrietje twee nieuwe zomerse cocktails ontworpen op basis van Loopuyt Gin en Mescal.