Waarom gaan we er eigenlijk van uit dat een dagje uit onlosmakelijk verbonden is met ongezond eten?

Dat het ook anders kan bewijst de Efteling met Food for Fun, een initiatief dat ze samen met Maison van den Boer zijn begonnen. Eerst alleen in restaurant De Gulden Gaarde, maar bij success ook zeker in de rest van het park.

 

Healthy meal

Geen happy meal maar een healthy meal. Door gezond te eten voel je je sowieso beter toch? In de healthy meal van food for fun zit geen halve liter cola, maar een gezonde smoothie. De frietjes zijn van verse groenten als wortel, komkommer of bleekselderij. De alternatieve burger is gemaakt van bietjes. Geen vlees dus.

 

Goed idee

Uit onderzoek van Schuttelaar & Partners blijkt dat slechts een op de vijf dagattracties (denk aan pretparken als de Efteling maar ook dierentuinen) een gezonde optie gericht op kinderen aanbiedt. Dat is veel te weinig vinden ook de consumenten. 75% geeft aan het goed idee te vinden om gezond eten te promoten bij dagattracties.

 

Vette hap

Een snelle inventarisatie van de menukaarten bij de dagattractie uit bestemming laat al snel zien dat er voornamelijk vet, zout, en zoet is wat de pot schaft. Helemaal niet meer van deze tijd natuurlijk. Ondernemers hebben daar ook zichzelf mee, vindt ook Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners. “Nu nemen veel mensen eten en drinken mee van huis om nog iets gezonds binnen te krijgen. Dat is gemiste omzet”.

 

 

Food for fun was ook aanwezig op de Food Inspiration Days. Heb je die gemist? Kijk dan hier de enige echte aftermovie!

Foto: Maurice Vinken