Hotspots in Lima: zelfs inwoners van Lima weten soms niet wat de gerechten op de kaart van @AmazPeru voorstellen..

Op een trendy locatie in de wijk Miraflores, vind je Lima’s eerste serieuze Amazonian restaurant: Ámaz .

Goede relaties

Na het jarenlang opbouwen van een goede relatie met lokale producenten voor zijn restaurant Malabar, opende Pedro Miguel Schiaffino zijn nieuwe restaurant Ámaz. Hier experimenteert hij door ingrediënten op een andere manier te gebruiken, geïnspireerd door de keukens van buurlanden waar de Amazone-rivier stroomt.

¿Qué es?

Schiaffino is zo creatief in zijn bereidingen, dat zelfs inwoners van Lima soms niet weten wat de gerechten op zijn kaart zijn. Bijvoorbeeld Churos pishpirones, een voorgerecht van lang gekookte grote Amazoneslakken, wordt geserveerd in de schelpen, met een pittige saus met tapiocaparels.

Garen in bamboe

Veel gerechten op de kaart verklappen de jaren die Schiaffino heeft gespendeerd aan het verkennen en ontdekken van de regio. Waar Patarashcas, waarbij gerechten worden gekookt in bijao bladeren (denk aan een bananenblad), een veelgebruikte techniek in het Peruviaanse Amazonegebied, gebruikt de chef ook minder bekende technieken. Zo combineert hij Patarashcas met Pacamoto, een kooktechniek waarbij het eten wordt bereid in bamboe.

Maak kennis met meer hotspots in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine.