Pitch op 5, 6 en 7 juni jouw food-idee tijdens @StartupWeekend Food in #Groningen. #swGroFood

Tijdens Startup Weekend Food in Groningen kunnen startende ondernemers toetsen of hun businessconcept potentie heeft.

Wat is een Startup Weekend?

Het Startup Weekend is een event waar ontwikkelaars, ontwerpers, marketeers, productmanagers en andere enthousiastelingen bij elkaar komen. In één weekend worden ideeën uitgewisseld, teams gevormd en ter plekke producten en prototypes ontwikkeld. Het idee achter het Startup Weekend komt overgewaaid uit Amerika en vindt inmiddels plaats in meer dan 478 steden in 111 verschillende landen en heeft al meer dan 100.000 deelnemers getrokken.

Het programma 

Het weekend begint met een 'open-mic' avond waar deelnemers hun ideeën kunnen pitchen en andere bezoekers kunnen inspireren om zich aan te sluiten bij hun team. Deze teams zullen op zaterdag en zondag hun idee uitwerken in een businessplan. Na een afsluitend diner met alle medesponsoren, deelnemers, mentoren, organisatoren en de jury op zondagavond worden de prototypes gepresenteerd en maken de teams kans op diverse prijzen. 

De food-editie

Omdat deze editie helemaal in het teken van food staat, worden alleen ideeën gepitched die hier een link hebben. Mede-organisator Wilbert van de Kamp: ‘Denk aan horecaconcepten, oplossingen voor landbouw of visserij, innovatieve voedselverpakkingen, of alternatieven voor supermarktproducten. Een kleine link naar het thema food is al voldoende. Vanuit de organisatie zorgen wij ervoor dat het food-thema volledig doorgevoerd wordt tijdens het hele event. Er zullen mentoren beschikbaar zijn met specifieke kennis van de food industry en ook de catering zal een innovatieve draai krijgen.’

Waarom meedoen?

Wilbert: ‘Het geeft extreem veel energie om in een gevarieerd team te werken, een idee tastbaar te maken, te zien dat er markt is, en te ontdekken dat je door samen te werken ontzettend veel kunt bereiken in 54 uur. De methode is eigenlijk heel simpel. Je leert door te doen, een soort MBA in één weekend. Naast de hands-on methode is het een manier om mensen te koppelen door te netwerken. Door één weekend deel te nemen aan het oplossen van problemen en te bouwen aan een product of bedrijf bouw je langdurige relaties op die mogelijk leiden tot een nieuwe baan, een nieuw bedrijf of investeerders. Deelnemers ervaren een Startup Weekend als extreem verslavend en starten het liefst de maandag na het event een eigen bedrijf!’

Bekijk hieronder de aftermovie van het Startup Weekend in Groningen 2014: