Wie dacht dat een restaurant dat ingeblikt voedsel serveert niet populair kan worden, is nog nooit bij Mr. Kanso in Tokio geweest.

Het eten van voedsel direct uit blik met plastic bestek zullen de meeste mensen niet meteen aantrekkelijk vinden. Toch is dit al jaren de bedrijfsfilosofie van restaurant Mr. Kanso. In het restaurant vind je schappen gevuld met zo’n driehonderd verschillende soorten ingeblikt voedsel vanuit heel de wereld, van berencurry uit Japan tot Franse salade in blik.

Uniek concept

Het concept is simpel. Je kiest je favoriete blikje uit de overvolle schappen en vraagt het personeel eventueel om de inhoud op te warmen. Een menu vind je bij dit unieke concept niet terug en eten doe je rechtstreeks uit het blik. De prijs van de conserven wordt aangegeven door gekleurde stickers, variërend van 1,50 tot 15 euro.

Succesvolle business

De zaken liepen sinds de opening van de eerste vestiging in 2002 zo goed dat Clean Brother het bedrijf achter Mr. Kanso het concept uitbreidde door heel Japan. Inmiddels zijn er in Japan zeventien vestigingen en dit aantal groeit nog steeds.

Facts & Figures

Aantal outlets: 17
Jaar opening: 2002
Type zaak: restaurant met voedsel uit blik
Kernassortiment: ingeblikt voedsel
Inrichting: simpel, klassiek, alles in schappen
Unieke feature: 300 verschillende soorten voedsel in blik
On trend: Experience 3.0

In de 100e editie van het magazine zetten we onze beste ontdekkingen in de spotlights. Benieuwd?