Reshape the menu. De nieuwste culinaire trends en stromingen komen van buiten onze landsgrenzen.

De nieuwste culinaire trends en stromingen komen van buiten onze landsgrenzen. Dit wordt verenigd met de herwaardering van lokale producenten en nationale tradities. Transparantie gaat daarbij hoogtij vieren. We gaan naar een wereld waar global en local met elkaar samensmelten: glocal.

Is barbecueën al trending op het moment, in de komende jaren gaan we de meest ruige vormen van garen op vuur zien. Caveman style koken is om vlees, vis of groenten direct op hete kolen kort te garen. Hoe stoerder, hoe beter.

Meatopia

Eens per jaar verandert Tobacco Dock in Londen in een bedevaartsoort voor carnivoren. Tientallen internationale chefs, rokende grills en smokers waar vlees met verhaal op wordt bereid, swingende bands, internationale slagers en lokaal gebrouwen bier zijn de hoofdingrediënten van het jaarlijkse vleesfenomeen Meatopia

Een vleesfestival in een tijd waarin vleesschandalen zich opstapelen en de focus meer en meer op groenten wordt gelegd? Bedenker en oprichter Josh Ozersky is zich hiervan bewust en heeft een Manifesto als uitgangspunt geschreven voor Meatopia. Hierin staat dat alleen lokaal en diervriendelijk vlees van duurzame herkomst op hout of houtskool gestookt vuur bereidt mag worden.

Verrot handige trends

Benieuwd naar meer verrot handige trends die ons in 2015 te wachten staan? Bekijk ze in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie