Keep calm and stay single. De single booze bar floreert.

Single booze bars zijn booming. We tonen een aantal Hollandse helden op het gebied van booze.

Heineken Pop-up City Lounge

De Heineken Pop-up City Lounge is een reizende single booze bar, voor het eerst te zien tijdens het London Design Festival eind september, met onder meer speciaal ontworpen ‘conversation cocoons’.

Creative playground
Intern noemt Heineken het ‘the creative playground’. Hier wordt geëxperimenteerd met nieuwe smaken, combinaties en mixen van bier. De lounge is niet zomaar een bar in een container, alle zintuigen worden geprikkeld en Heinekenproducten worden op bijzondere wijze gebruikt. Voor lampen bijvoorbeeld en als een soort trekbel om aandacht van het barpersoneel te krijgen.

The Tea Lab, Rotterdam

Thee is van zijn truttige imago verlost. Na de enorme vlucht die de verse muntthee nam, zie je nu steeds meer verschillende ‘gezonde’, exotische theevarianten op de kaart terug. Ook theebars deden hun intrede de laatste jaren.

The Tea Lab in Rotterdam is daarvan een mooi voorbeeld. Met 36 verschillende soorten verse thee, ijsthee met blended vers fruit, een chai latte, Aziatische bubble tea, keuze te over.Ambassadeur van het concept
Met de tea creator op de iPad in de winkel kun je zelf je thee samenstellen en bestellen. Klanten kunnen hun persoonlijke creatie claimen en een naam geven, zodat anderen ‘hun thee’ in het vervolg ook kunnen bestellen. Hoe meer een creatie besteld wordt, hoe meer credits voor de eigenaar van de creatie. De klant wordt zo ambassadeur van het concept.

Lees meer over single booze bars in de Blik op 2015-editie.