Watch this! @dhemberg maakt alle 107 gerechten van @Alinea na in zijn eigen keuken.

Wat zou jij doen? Allen Hemberger bezocht een van 's werelds beste restaurants: Alinea. Hij was zeer onder de indruk van de gerechten en kreeg in 2008 als kerstcadeau een kopie van het Alinea kookboek. Allen was compleet gefascineerd door het kookboek. Het boek is niet afgestemd voor de thuischef en staat vol met ongewone keukentools en ingrediënten met de meest intimiderende namen als Tapioca Maltodextrin en Ultra-tex 3.

5 jaar, 1 man en 107 gerechten 

Na een aantal keer het boek te hebben gelezen besloot Allen één van de recepten te proberen. Na een aantal keer proberen was het Allen gelukt het gerecht na te maken, hij nam er een foto van en werd zo enthousiast dat hij nog een gerecht ging namaken. Maar het bleef niet bij twee gerechten. Hij heeft alle gerechten uit het Alinea kookboek nagemaakt. Het hele proces heeft in totaal vijf jaar geduurd.

The Alinea Project 

Alinea restaurant is van de beste restaurants in de wereld en bevindt zich in Chicago. Dit restaurant staat bekend om de moleculaire gastronomie onder leiding van chef Grant Achatz. Achatz en zijn team bereiden de meest extreme dingen zoals een eetbare helium ballon. Allen slaagde erin alle gerechten na te maken en heeft alles vastgeled op foto. Hij heeft al zijn werk samengebracht in een boek: The Alinea Project. Om het boek te publiceren maakt Allen gebruik van kickstarter.
Bekijk hieronder zijn bijzondere verhaal.