Steeds meer mensen willen transparantie op de menukaart. Hoe geef je dit zo goed mogelijk?

Verplicht vanuit Den Haag of Brussel, of uit eigen wil. Duidelijk is dat steeds meer bedrijven bezig zijn met menu labeling. Er is veel discussie over de toegevoegde waarde van het vermelden van allerlei extra informatie zoals calorieën en allergenen op de menukaart. Feit is dat steeds meer mensen behoefte hebben aan transparantie, omdat ze een bewuste keus willen maken of omdat ze gezonder willen eten. Hoe geef je nu deze informatie?

1. Kijk eens naar je eigen kaart alsof je de gast bent
Is de geboden informatie afdoende en begrijpelijk?

2. Informeer en instrueer het personeel
Niet alleen de ondernemer moet op de hoogte zijn, ook de werknemers. Zij moeten goed kunnen communiceren met de gast als er vragen zijn.

3. School jezelf bij
Vanaf 13 december moeten allergenen naar de gast kunnen worden gecommuniceerd. Via de menukaart of het personeel. Een allergenenworkshop volgen is daarom eerder noodzaak dan luxe. Op 30 juni is er een workshop bij Henri
 

Meer tips lezen? Bekijk dan het hele artikel in het magazine.