Chefs Erik van Loo en Onno Kokmeijer praten over het voorjaar. Denk frisse en lichte smaken, en kleurrijke gerechten.

Het voorjaar is het seizoen van kleur, frisheid, lichte smaken en vinaigrettes. Met verse kruiden maak je speelse gerechten. Sauzen krijgen minder boter en worden lichter door gebruik van fonds en bouillons.

Subtiel
‘De lente is voor ons altijd een mooi seizoen’, vertelt Onno Kokmeijer**. ‘De smaken worden subtieler en er is volop keus uit jonge, nieuwe groentes. Alles gaat weer groeien en bloeien. En ook de mensen veranderen, er is meer behoefte aan frisse en lichte smaken.’

Jong
Erik van Loo** zegt: ‘Jonge doperwtjes, jonge venkel, jonge hopscheuten... In de lente kun je weer gebruik maken van kleurrijke groentes. De sauzen die ik maak, zijn over het algemeen ietsje lichter qua consistentie. Met frisse, een beetje zure, rinse smaken.’

In het nieuwe voorjaarsmagazine van Unilever Food Solutions geven de twee topchefs hun geheimen prijs. Lees het digitale magazine en laat je inspireren door hun gerechten en recepten.