Drink met je billen bloot, melk… van de boerderij! Op foodreis bij eigen boer.

We zien al jaren de trend van globaal naar lokaal en daarbij geven foodbedrijven structureel aandacht aan de waardes gezondheid, dierenwelzijn en planeetvriendelijkheid. In deze lijn kopen chefs steeds vaker direct bij de boer. Voor goede kwaliteit hoef je niet ver te reizen, ook in eigen omgeving kun je heel goed op foodreis.

Boerderij toerisme
In Nederland zie je dat steeds meer boerenbedrijven inspelen op toerisme en recreatie. Mensen kunnen op de boerderij fruit plukken, kaas maken, koeien knuffelen, een excursie krijgen over de boerderij, of het vee vreugdesprongen zien maken wanneer ze na de winter weer de wei in mogen.

Rechtstreeks
Biologische boerderij Veld & Beek heeft melkveekoeien bij de boerderij en ossen in natuurgebieden. Producten van de boerderij - zuivel, vlees en groente - leveren ze rechtstreeks van de boerderij aan een vaste groep klanten, waaronder Bilderberg.

Lees het hele artikel in de Food Tourism-editie