Casserole: Deel je avondeten met je buurtgenoten

We zagen in de trend New Social al een hoop initiatieven om je eten te delen met je buren of andere omwonenden. Casserole volgt deze trend. Dit is een community network waarmee je je eten kunt delen met buurtgenoten die zelf niet willen koken, of niet in staat zijn om te koken wegens een handicap of ouderdom. Het project Casserole heeft als doel om alle food waste tegen te gaan en om meer buren te leren kennen waar je normaal niet mee spreekt.

De website van Casserole is ontwikkeld door FutureGov, waarop mensen die eten 'over hebben' hun maaltijden kunnen posten. Er is de mogelijkheid om voor een keer je maaltijd te delen, of je kan je aanmelden voor het Pair Up Project, waarbij je op reguliere basis met anderen je maaltijd deelt.

Onderstaande video legt het uit: