Koffie, we drinken het dagelijks. Maar wat weten we nu eigenlijk van deze drank? Wilco Admiraal vertelt ons meer:

Wilco Admiraal is independent barista. Hij heeft zijn eigen mobiele espressobar: de Baristaravan en op festivals, beurzen of bedrijfsevenementen zet hij koffie in opdracht van zakelijke opdrachtgevers.

Technische training

In het Koffiehuis van Douwe Egberts op Lowlands is hij samen met collega Rob Kerkhoff nu vier jaar teamcaptain, waar hij 24 baristi aanstuurt.

Op aanvraag coacht hij (horeca-) ondernemers en verzorgt hij technische koffieworkshops voor professionals en thuisbaristi. Altijd probeert hij hen bewust te maken van de veelzijdigheid aan smaak die koffie kan bieden.

Plant, plukker en planeet

Wilco: 'Centraal staat het verhaal achter het product koffie. Door mensen bewust te maken van de vele handen werk die hiermee gepaard gaan, hoop ik hen meer bewust te maken van de impact die koffie heeft op plant, plukker en planeet.'

www.wilcoadmiraal.nl

Benieuwd naar het artikel in het magazine? Lees het hier!