Maak kennis met de food influencers van de moderne maatschappij. Wiens visie steun jij?

De een pleit voor biologisch en duurzaam eten, terwijl de ander betoogd dat we ons voedsel genetisch moeten manipuleren om de wereld te voeden. Verschillende visies, maar één gemeenschappelijk doel: zorgen voor een fundamentele verandering in de manier waarop we denken en omgaan met voedsel.

We kozen ‘No waste hero’ Tristram Stuart, ‘food urbanist’ Carolyn Steel, ‘slow food guru’ Carlo Petrini en Louise Fresco, voorvechtster van genetische modificatie.

Van alle problemen in de wereld is het tegengaan van voedselverspilling er een waar we echt iets aan kunnen doen, zegt de Britse voedselactivist Tristram Stuart (1977). Wereldwijd krijgt hij steeds vaker gehoor bij politici, supermarktketens en academici. Een van zijn politieke eisen is dat varkens in Europa opnieuw met etensresten gevoerd mogen worden.

Bekijk hier zijn TED-talk:

Benieuwd naar de mening van de andere Food Influencers?
Bekijk hier het hele artikel in het magazine.