Maak kennis met de food influencers van de moderne maatschappij. Wiens visie steun jij?

De een pleit voor biologisch en duurzaam eten, terwijl de ander betoogd dat we ons voedsel genetisch moeten manipuleren om de wereld te voeden. Verschillende visies, maar één gemeenschappelijk doel: zorgen voor een fundamentele verandering in de manier waarop we denken en omgaan met voedsel.

We kozen ‘No waste hero’ Tristram Stuart, ‘food urbanist’ Carolyn Steel, ‘slow food guru’ Carlo Petrini en Louise Fresco, voorvechtster van genetische modificatie.

Ambachtelijke bakker
'De ambachtelijke bakker gaat de wereld niet voeden’, aldus Louise Fresco. Deze Nederlandse universiteitshoogleraar is van mening dat we blij moeten zijn met massaal geproduceerd supermarktbrood. Alleen zo kunnen we volgens haar het stijgende bevolkingsaantal blijven voeden.

Fresco vs. Slow Food
Fresco is een voorvechtster van genetische modificatie en betoogt dat we de miljardenbevolking niet kunnen voeden met kleinschalige en biologische landbouw. Met haar boek ‘Hamburgers in het paradijs’ zijn de gemoederen hoog oplopen door de biologische landbouw te bekritiseren en hiermee lijnrecht in te gaan tegen het Slow Food principe.

Bekijk hier haar TED-talk:

Benieuwd naar de mening van de andere Food Influencers?
Bekijk hier het hele artikel in het magazine.