Onze laatste magazinecover komt uit de fotoserie @fishlove2013. Lees het verhaal achter deze prachtige beelden.

Fishlove is een non-profit initiatief dat streeft naar duurzame visserij en strijdt voor het behoud van gezonde visbestanden. Fishlove is in 2009 opgericht door Nicholas Rohl, mede-eigenaar van Moshimo Restaurant in Brighton, Engeland en actrice Greta Scacchi.

Denis Rouvre
In 2013 maakte fotograaf Denis Rouvre een serie charismatische portretten van mens en vis. Een serie die hij belangenloos maakte en waarmee hij en Fishlove hopen het bewustzijn van niet-duurzame visserspraktijken te verhogen. Kijk op de website om de fotoseries van de jaren ervoor te zien.

Eind vorig jaar heeft Fishlove een online petitie geopend waarin men kon tekenen voor een verbod op sleepnetvisserij. Deze petitie is inmiddels gesloten, omdat het Europese parlement het verbod met een kleine meerderheid heeft tegengehouden.

Bekijk hieronder de fotoserie van Denis Rouvre.

Meer aandacht voor vis in het Food Inspiration Magazine.