Zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. Een nieuwe bereidingstechniek gecreëerd door sterrenchef @FrancoisGeurds.

‘Ik hou van vernieuwing, het ontwikkelen van nieuwe kooktechnieken. En ik heb een diepgaande liefde voor koffie’ zegt sterrenchef François Geurds. Deze drie ingrediënten gaat hij combineren in zijn eigen Foodlab, FG Food Labs. Eind november heeft het andere restaurant van François FG een tweede Michelinster gekregen. Naast lunch en diner serveert FG Food Labs in de koffiebar eigen gebrande koffie van alleen maar single originals.

Single originals
De koffie gebruikt hij ook om zijn gerechten zoals de Panna con tomate en Beef met koffie te bereiden. Tijdens het World Food Festival in Rotterdam lichtte François een tipje van de sluier op. Hier demonstreerde hij een nieuwe techniek, hij bereidde zalm in een zoutkorst, gepekeld in filterkoffie. Op de techniek van de bereiding van deze zoutkorts heeft François het patent.

De opening van FG Food Labs is een maand uitgesteld. Nu François een tweede michelinster heeft ontvangen wil hij zich eerst concentreren op zijn eigen restaurant FG. Begin 2014 opent FG Food Labs in de Hofbogen aan het Hofplein in Rotterdam.