Mede-oprichter en eigenaar van de Ace Hotel keten Alex Calderwood is overleden, hij werd 47 jaar.

Alex Calderwood was vorige week in Londen voor de opening van een Ace Hotel in de wijk Shorditch. Dit weekend werd bekend dat hij donderdag in Londen is overleden. Hij werd 47 jaar. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

In 1999 opende Alex Calderwood het eerste Ace Hotel in Seattle, samen met partners Wade Weigel en Doug Herrick. Inmiddels heeft de keten vestigingen in verschillende steden in de Verenigde Staten en in Londen en staan er nog twee openingen gepland in Panama en Los Angeles. Alex Calderwood was het gezicht van de eigenzinnige keten, bekend om zijn vintage interieur, street art invloeden, draaitafels en muziekinstrumenten in de kamers en lage prijzen.

Rudy’s barbershop
Begin jaren negentig besloot Alex Calderwood met twee vrienden – onder wie mede-oprichter van Ace Hotel Wade Weigel – de barbershop in Seattle nieuw leven in te blazen. De ouderwetse kapperszaak in een hip jasje werd een groot succes en groeide uit tot Rudy’s barbershop, met zo’n twintig vestigingen in de Verenigde Staten.