Artsen in New York City schrijven kinderen met overgewicht groente en fruit voor.

Normaal gesproken schrijven dokters alleen recepten uit voor medicijnen, maar in New York schrijven ze nu ook groente en fruit voor aan kinderen die te zwaar zijn.

Met name in armere wijken, zoals de Bronx in New York, blijken kinderen niet elke dag groente en fruit te eten. Sterker nog, groente en fruit zijn in meerdere steden zelfs moeilijker te krijgen dan het grote aanbod fastfood. Om dit ongezonde eetpatroon te bestrijden bestaat er in New York het zogenaamde 'Fruit and Vegetable Prescription Program'.

Hoe werkt het?
De gezinnen krijgen ‘healthy bucks’. Dit zijn bonnen ter waarde van één dollar die elk familielid per dag kan opsparen. Deze bonnen kunnen de families inwisselen op de lokale markt waar verschillende boeren uit de buurt hun producten verkopen. Door gezond eten te stimuleren probeert de overheid onder andere het overgewicht bij kinderen te verkleinen. De voortgang van de patiënten wordt iedere maand bij hun dokter gecontroleerd.