Maak kennis met de redactie. Deze week: vormgever Rens. Over Nijmegen, San Francisco en zijn debuut als schrijver...

Schrijvend vormgever Rens is verliefd op Nijmegen, op Chantal en een klein beetje op San Francisco. Als hij daar zou wonen, zou hij zeker een seizoenskaart hebben voor het American Footbal – de 49ers. Hij houdt van Aziatisch eten, maar een goede kapsalon gaat er ook wel in. Ja, ook gewoon op een maandagavond. En hij houdt wel van een – flauwe – grap. ‘Mensen moeten mij niet te serieus nemen.’

Vorige week vertelde hoofdredacteur Hans onder meer over zijn grootste inspiratiebron en ergernissen. Deze week is vormgever Rens (@zchrijver) aan de beurt. Hij maakt al sinds dag één met veel plezier de magazines op, is naar eigen zeggen geen foodie, maar ‘begint ze wel te snappen’.

Geen foodie?
‘Nee, ik eet gewoon graag lekker. Maar wie niet? Ik krijg door mijn werk en het aanstekelijke enthousiasme van mijn collega’s wel steeds meer inzicht in de wereld van eten, drinken, slapen.’

Wat is voor jou het mooiste stukje Nederland?
‘Ja, Nijmegen natuurlijk. Ik woon er al mijn hele leven met heel veel plezier, behalve dan die paar jaar dat ik in Breda studeerde. Veel familie en vrienden wonen in Nijmegen, het is een gezellige studentenstad, met veel jonge mensen en er gebeurt altijd wat. En natuurlijk de zomerfeesten. Ieder jaar weer al die mensen op straat en de heerlijke muziek, dat vind ik fantastisch.’

Durf je ook wel eens ver van huis, ver weg van Nijmegen?
‘Ja zeker. Ik hou van reizen!’

Waar gaat de reis dan naartoe?
‘Meestal blijven mijn vriendin en ik binnen Europa, maar we zijn toevallig net terug uit prachtig Maleisië. En we hebben een keer een mooie reis door Amerika gemaakt. Begonnen in New York, toen naar de westkust gevlogen om daar Via San Francisco en Las Vegas al die prachtige parken te bezoeken. Dat was echt briljant! We zijn ook naar zo’n American Footballwedstrijd geweest, dat vond ik zo vet. Als ik daar zou wonen, zou ik sowieso een seizoenskaart hebben.’

Vorig jaar was je ineens een half jaar weg. Waar hing je uit?
‘Klopt, ik heb me een half jaar opgesloten om aan mijn boek te werken.’

Een vormgever die een boek schrijft. Wat kunnen we verwachten?
‘Ik denk dat het valt onder het genre fantasy. Ik creëer een fantasiewereld, maar niet een met elven en orcs zoals bij Lord of the Rings. Ik vind het juist leuk om een eigen wereld te creëren met eigen gewoontes, eigen culturen, eigen religies, eigen personages, eigen topografie.’

Wanneer ligt je debuut in de winkel?
‘Het is in principe zo goed als af. Ik ben nu bezig met het veertiende puntje op die laatste i, dan ga ik op zoek naar een uitgever en hoop ik aan het eind van het jaar in de winkel te liggen. Maar die deadline is al een paar keer verschoven hoor. Ik zou er zo nog twee jaar aan kunnen werken, vind het echt het leukste dat er is. Maar het wordt nu echt tijd om het af te ronden.’