Hoe krijgen we de wilde gans weer terug op het bord?

Nederland is één van de rijkste ganzenlanden, maar we staan voor een groot probleem; een drastische daling van de wilde gans. Net als de wereldwijde verspilling die we gezamenlijk op vele manieren proberen te drukken, moeten we ook duurzaam met de gans omgaan, zegt Donald Buijtendorp, uitgever van het boek Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten. Hij vindt dat 'alles wat geschoten wordt, ook opgegeten moet worden.'

Vandaag om 10.00 uur vindt de opening plaats van de Nederlandse Jachtmanifestatie. Tijdens die opening zal Felix Wilbrink, culinair journalist bij de Telegraaf,  het nieuwe boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge presenteren. Een kookboek met meer dan vijftig simpele en heerlijke gerechten met wilde gans. Ook zullen de jonge ondernemers Michaël Ruig, Thomas van Meel en Karel Klosse van zich laten horen. Zij bedenken hoe de gans weer terug komt op het bord van de consument.

Ben jij ook fan van wilde gans en benieuwd naar de ideeën van deze ondernemers? Iedereen is van harte welkom voor de opening bij het park Berg & Bos in Apeldoorn. Voor meer informatie, ga voor meer informatie naar de website van de Nederlandse Jachtmanifestatie.