Ben jij de fietsende pizzabezorger al tegengekomen?

Na het uitbannen van geur- , kleur- en smaakstoffen en de introductie van de biologische pizzabodem zet New York Pizza de volgende stap in het maatschappelijk verantwoord ondernemen: pizza's bezorgen op de fiets. 

‘Dit is een positieve ontwikkeling voor het milieu. Al zijn de pizzabrommers geluidsarm en is hun snelheid begrensd, milieutechnisch kunnen ze niet op tegen een fiets’, zo is directeur Philippe Vorst van mening. Bang voor tijdverlies is hij niet. 'Fietsen op de elektrische Sparta is als fietsen met windkracht 6 in de rug’.

De e-bikes worden binnen de zogenaamde ‘golden mile’ - een gebied van twee kilometer rondom de vestiging - ingezet. Naar verwachting zullen er ongeveer 800.000 ritten worden gemaakt met de fiets.

Wie kent er nog meer bedrijven die bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Twitter mee met #foodinspiration