Wil jij met jouw school meedoen aan dé wedstrijd voor jong gastronomisch talent? Schrijf je dan nu in voor Future Talents 2018!

Volgend jaar vindt op 9 april de wedstrijd 'Future Talents' plaats bij het Miele Experience Center in Vianen. Future Talents is de nieuwe naam voor Talent van de Toekomst. Omdat er in 2017 al enkele internationale teams meededen, en zo de strijd veranderden van een Nederlands naar een Europese, heeft de organistatie de naam aangepast. Future Talents moet een nog interessantere en leerzamere ervaring opleveren voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Jury van topprofessionals

Ook in 2018 bestaat de jury uit vooraanstaande professionals. Juryvoorzitter bij de witte brigades is chef Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest*** in Vaassen. Bij de jury die over zwarte brigades gaat, staat Petro Kools van Restaurant Da Vinci** in Maasbracht aan het hoofd.
 
De kooktalenten gaan in 2018 op basis van een black box challenge met elkaar de strijd aan. De talenten van de zwarte brigades worden uitgedaagd op het gebied van gastvrijheid, presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn-spijscombinatie.

Samenstelling teams

MBO-scholieren en -scholen worden bij deze uitgenodigd om je team op te geven voor deze vakwedstrijd, die voor de 8e keer wordt georganiseerd.
Het koksteam (witte brigade) dient te bestaan uit 3 koks, met daarnaast minimaal 1 reservekok. Het bedieningsteam (zwarte brigade) dient te bestaan uit twee personen, met daarnaast minimaal 1 reserve.
 
De inschrijftermijn is al gestart en loopt tot 10 november.