De voedselketen is niet óf traditioneel óf hightech, maar traditioneel én hightech. #Trendreport2017

Anno 2016 zijn we in staat om voor 12 miljard mensen voedsel te produceren. Het is er alleen nog niet van gekomen om het op de juiste tijd, tegen de juiste prijs, op de juiste plaats te krijgen. Helaas gaan daarom nog altijd een kleine miljard mensen met honger naar bed en verspilt de rest honderden miljoenen kilo's food op jaarbasis.

Digital vs back-to-nature?

We hebben ons voedselsysteem eeuwenlang voortgestuwd met in het achterhoofd: meer groei, meer mechanische en digitale technologie en meer wereldhandel. Dit staat haaks op het circulaire, offline en lokale karakter van moeder natuur. Moeten we voor een van de kampen kiezen? Technologie en digitalisering van food móét in de toekomst hele mooie en nuttige toepassingen gaan opleveren als we de aarde met z’n allen willen blijven bewonen.

Food in a digital world staat samen met nog tien upcoming trends voor 2017 and beyond in het Food Inspiration Trendreport 2017. Meer weten over dit essentiële marktrapport? De preview is helemaal gratis!