Oergraan in het zonnetje bij het grote graan diner

De graanrepubliek uit Groningen wil het echte verhaal achter graan vertellen, en Christian Weij en de BAX brouwerij helpen daar graag bij. Daarom vinden er op 10, 11 en 12 november drie pop-up diners plaats die alle aspecten van deze voedingsgroep laten zien.

Paired to perfection

Voor bij het eten heeft BAX drie bieren gebrouwen met dezelfde oergranen die je op je bord terug ziet. Hooghoudt heeft als kers op de taart ook nog een Oergraanjenever speciaal gedestilleerd. Het pièce de résistance van de chef is een waddenvarken dat vetgemest is met de overblijfselen van deze brouwsels. Tijdens het diner wordt er ook een film vertoond over de graanrepubliek. All based on a true story.

Check graanrepubliek.nl voor meer informatie.
 

Foto: Sleepy Claus