Het is gezond, warm, lekker én to go. In Berlijn lusten ze er pap van!

Je zou het niet meteen verwachten: pap als ontbijtconcept. Berlijn staat aan de vooravond van een paprevolutie en wij, bij Food Inspiration, vinden het geweldig! Wat er dan zo geweldig aan is? Het menselijk lichaam krijgt alles binnen wat nodig is om goed aan de dag te beginnen.

Drie goede vrienden en Haferkater

Leandro Burguete, Anna Schubert en Levin Siert brengen met Haferkater de Brits-Amerikaans pap-cultuur naar de Duitse hoofdstad. De basis van pap bestaat uit havermout, water en zout, hierop worden vervolgens verschillende toppings toegevoegd. De pap wordt elke dag vers bereid en direct warm geserveerd.

Pop-up stores

Omdar Haferkater de Gastro-Gründerprijs 2015 heeft gewonnen - ze zijn gekozen tot de meest creatieve en inspirerende concept van Duitsland- mogen de pioniers twee pop-up vestiging starten. Eén op het centraal station in Berlijn en één op station Jannowitzbrücke, ook in Berlijn. Het idee is dat Haferkater hiermee gezond, makkelijk en snel ontbijten motiveert. De pop-ups zijn geopend van 13 juli tot en met 22 augustus.

Find out more

Bekijk in het Food Inspiration magazine de video die wij bij Haferkater maakten en ontdek de drie andere pap-pioniers. 

Meer Berlijn?

Ontdek de 5 hipste wijken van Berlijn in onze nieuwste City Guide. Maak kennis met ruim 60 inspirerende concepten die wij voor je hebben geselecteerd. Bestel nu de City Guide Berlijn voor 35 euro en raak geïnspireerd!