Op #foodrevolutionday strijdt @jamieoliver voor educatie over goed en vers eten op scholen. Help mee en teken de petitie!

Op vrijdag 15 mei 2015 is het wereldwijd Food Revolution Day. Deze campagne wordt geleid door chef Jamie Oliver en staat in het teken van educatie over het zelf planten van groenten en bereiden van vers eten op scholen.

Interactief onderwijzen

‘My wish is to create a strong, sustainable movement to educate every child about food, inspire families to cook again and empower people everywhere to fight obesity’, zegt Jamie Oliver. Door kinderen te onderwijzen over vers voedsel op een leuke en interactieve manier wilt de chef kinderen stimuleren bewuster met voedsel om te gaan. 

Wereldwijde obesitas

In 2030 zal 41% van de wereldbevolking overgewicht hebben. Op dit moment kampen er al 42 miljoen kinderen van onder de vijf jaar oud met dit probleem. Er zijn momenteel zelfs meer mensen met overgewicht dan ondergewicht. Dit probleem zorgt onder andere voor hartfalen, wat één van ’s werelds grootste overlijdensoorzaken is. Daarom moet we actie ondernemen.

Teken de petitie!

Door op foodrevolutionday.com de petitie te tekenen steun je Jamie in zijn strijd om voedseleducatie wereldwijd verplicht te maken op scholen. Maar je kunt zelf ook bereid bijvoorbeeld zelf lekkere gerechten met kinderen, organiseer een foodevenement in je eigen omgeving of daag vrienden en collega’s uit om in een cook-off deel te nemen en de foto’s hiervan op social media te posten.