De keuken op wielen is het fenomeen van vandaag de dag. Maar in San Francisco bepalen foodtrucks inmiddels al jaren het straatbeeld.

Reizen zet de luiken open. Al sinds 2006 vliegen we de wereld over, op zoek naar inspirerende concepten en de cowboys die de toon weten te zetten in de food- en hospitalitywereld. En wie zoekt, die vindt. Van ‘all time classics’ tot ‘new kids on the block’. Eén ding hebben deze concepten met elkaar gemeen: ze weten ons - soms zelfs na vele jaren - nog steeds te inspireren.

Permanent foodtrucks

Midden in de stad San Francisco is sinds 2012 het SOMA StrEat Food Park gevestigd. Een park waar permanent foodtrucks staan die iedere week afwisselen om het aanbod te laten variëren.

Off the Grid

Eén van de bekendste streetfood-events in San Francisco is zonder twijfel Off the Grid. Op dit foodtruckfestival komen iedere vrijdag dertig trucks vanuit de hele stad bijeen op de parkeerplaats van het Fort Mason Center, bij Fisherman’s Wharf. Foodies verschijnen van overal, wachtend in lange rijen om heerlijke maaltijden voor een fractie van normale restaurantprijzen te proeven. Live muziek in het midden van de markt maakt de avond helemaal af.

In de laatste editie van het magazine zetten we onze beste ontdekkingen in de spotlights. Benieuwd?