De trend van de overdekte markthallen is ook overgewaaid naar Belgie. Gent maakt zich op voor de Holy Food Market.

De trend van de overdekte markthallen is ook overgewaaid naar België. In Gent wordt een voormalige abdij uit de 16e eeuw omgetoverd tot een overdekte markthal. Het wordt een ‘foodie heaven’, zo gonst het rond.

Hoe dan? Wat dan?

In Abdij Baudelo opent in het najaar van 2015 de Holy Food Market. Er komen twaalf foodwinkeltjes van ieder 20 vierkante meter waar bezoekers boodschappen kunnen doen of iets kunnen bestellen om ter plekke te eten. Op de eerste verdieping van de kapel komt een kosmopolitische bar waar champagne en gin centraal staan. Verder komt er nog een restaurant in de abdij. Het moet geen ratjetoe aan kraampjes worden, de bedenkers - Ladislas Leys en conceptbureau King George - bepalen de stijl en uitstraling van het interieur.

Nog bijzonderheden?

Jazeker. De initiatiefnemers laten alleen foodondernemers toe die een uniek of grensverleggend product verkopen. Dus niet de zoveelste burgerbar, maar gepersonaliseerde artisanale pizza's, creatieve salades en funky verse broodjes. Topkwaliteit, lokaal en bio gaan de boventoon voeren.

Lees meer over het foodhal-virus en foodhallen to be in de nieuwe Amsterdam-editie