Blijf je altijd richten op die stip op de horizon en werk daar naartoe. Wijze lessen van @WECANTEEN.

Wat doe je om het laagseizoen te overleven? Moet je überhaupt openblijven? Of sluit je de deuren om de wereld te verkennen op zoek naar inspiratie? We vroegen Nederlandse en Belgische entrepreneurs, trendwatchers en ondernemers uit de wereld van food en hospitality om hun tips. Dit is wat Maaike de Reuver van WE CANTEEN ons vertelde.

Tips van Maaike de Reuver

‘WE CANTEEN kent zeker geen dip in 'het laagseizoen'. We merken dat er meer aanvragen dan ooit onze kant op komen en zijn druk bezig met een aantal opstarts bij diverse bedrijven. Natuurlijk is het op de locaties waar wij het cateringaanbod verzorgen in het laagseizoen wat rustiger. Iedere week is er iemand vanuit het WE CANTEEN management op de locaties aanwezig, of het nou hoog- of laagseizoen is. Tijdens rustige weken heb je dan juist extra tijd om in gesprek te gaan met de opdrachtgever en de gasten.

Extraatjes

Voor de gasten organiseren we - juist in de wat rustigere weken - geregeld een extraatje. Zo zetten we bijvoorbeeld zo nu en dan een food truck voor het pand van de organisatie waar we het cateringaanbod verzorgen. Op die manier blijven we de gasten verrassen en verleiden met een breed scala aan heerlijke producten, bereid en geserveerd door lokale ondernemers.’

De stip op de horizon

‘Mijn gouden tip daarbij is: 'Of het nou hoog- of laagseizoen is: blijf je altijd richten op die stip op de horizon en werk daar naartoe. Moet je de deuren sluiten en de wereld in om dat doel te bereiken? Doen! Ons doel voor 2015 is zes nieuwe WE CANTEEN bedrijfsrestaurants openen waarbij we het aanbod verzorgen in samenwerking met lokale ondernemers, dus alle hens aan dek, opstropen die mouwen en met alle enthousiasme het 'laagseizoen' tegemoet, niet om deuren te sluiten, maar om nieuwe deuren te openen!'

WE CANTEEN is een cateringconcept voor festivals, bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen, andere grote instellingen, evenementen en partijen in Nederland. In plaats van één cateraar zijn er bij WE CANTEEN verschillende kraampjes van lokale ondernemers uit de buurt. Van Hollandse hagelslag tot Surinaamse broodjes. WE CANTEEN is opgericht door Maaike de Reuver en Charlotte van Leeuwen, twee studenten van de VU en de UvA die ontevreden waren over het eten bij hen in de kantine. Geïnspireerd op de food courts uit Azië hebben ze nu een nieuw concept opgericht waarbij lokale ondernemers voor een gevarieerd, lekker en gezond aanbod zorgen en de band met het eten weer terug komt.

Meer tips om een rot tijd te overleven? Bekijk ze in de nieuwe Het wordt een rot jaar-editie