De 1e verpakkingsvrijewinkel @bagandbuy is een feit. Eindbestemming? Utrecht!

De droom van Wim van Dijk, bedenker van het concept Bag & Buy, wordt werkelijkheid. Het bedrag dat Wim voor ogen had om het concept te realiseren van €75.000 is binnen 60 dagen opgehaald via het crowdfunding platform doorgaan.nl. De crowdfunders mochten meebepalen in welke stad de nieuwe verpakkingsvrije winkel zou komen, en er is massaal gestemd voor Utrecht. 

Op pad met de weckpot 

Vanuit bakken, dispensers, kruiken en vaten kun je bij Bay & Buy zelf de juiste hoeveelheid producten scheppen of tappen. Op pad met je eigen weckpot voor noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, pitten, bonen, specerijen, rijst en pasta, olie, azijn maar ook voor wijn en verse streekproducten van de boer uit de buurt. Het concept is volledig verpakkingsvrij doordat je zelf de hoeveelheid en portiegrootte van de producten bepaalt. 
In Berlijn is onlangs “Original Unverpackt” geopend, en in Antwerpen zit “Zero Waste”. Allebei verpakkingsvrije concepten, de kruidenier 3.0 is in aantocht.