Met de vuilniskoeck gemaakt van oude koeken maken de #Koeckebackers een statement tegen voedselverspilling

Koude koffie en oude koek een trend? Jazeker! Cold brew coffee zetten duurt tussen de vijftien en vierentwintig uur, is zoeter van smaak dan hete koffie en heeft minder bitters en zuren. Koeckebackers sluit aan bij deze trend met de vuilniskoeck, deze is gemaakt van oude koeken - een statement tegen voedselverspilling. Koude koffie en oude koek, maar dan anders. Heel anders.

Handgemaakte koeck

De koek die zich niet zou schamen als hij op de groenteafdeling zou liggen. Zo gezond zijn de koeken van de Koeckebackers. Net als ‘gezond’ brood, zijn deze koeken gemaakt van gezonde ingrediënten als haver, spelt, noten, vruchten en honing. De medewerkers bij de Koeckfabriek komen uit een langdurige uitkeringssituatie en hebben hulp nodig opnieuw hun weg te vinden in de maatschappij. Joep Langen van Koeckebackers: ‘Het kan niet waar zijn dat er in Nederland zoveel mensen met talent thuis op de bank zitten, terwijl zij ook van grote waarde kunnen zijn op de arbeidsmarkt.’

Lees alles over koude koffie en oude koek in het magazine!