Haal de teler uit de anonimiteit - Willem Treep over de nieuwe webshop van @WillemenDrees op de #fidays.

Vijf jaar geleden zat hij zelf nog in de zaal, maar nu staat hij als trotse spreker op het podium tijdens de FI Days: Willem Treep, bekend van het duo Willem & Drees.

De rol van Willem & Drees

‘Het is belangrijk de hand te kunnen schudden van degene die jouw eten heeft geproduceerd.’ Willem vertelt hoe hij vanuit deze visie – samen met Drees – de succesvolle onderneming Willem&Drees is gestart.

Hij merkte namelijk op dat we eigenlijk niet meer weten waar onze producten vandaan komen, de producent is anoniem. Dit is te wijten aan de grote afzetkanalen, de grote supermarkten. ‘We moeten de kleine producent weer toegang geven tot de grote markt, de producent weer een naam geven. Dát is ons doel met Willem & Drees.’

De seizoenen terug

De oerambachten komen weer tot leven dankzij het duo. De supermarkt om de hoek moet weer lokale groentes en zelfgebakken broden van de lokale producenten in de schappen leggen. ‘We brengen de seizoenen weer terug in de supermarkt’, zegt Willem. ‘We maken er weer een feestje van in het schap.’

Kist van de week

Dat feestje brengen Willem & Drees nu ook thuis. Via de kist van de week; je bestelt voor maandagavond en het wordt vrijdag geleverd. Vers van de boer, lokaal geproduceerd en binnen een kleine week bij jouw op de keukentafel. Je stelt deze kist samen in hun nieuwe webshop. ‘Mensen stellen zelf hun lokale producten samen en kunnen hierin eindeloos variëren.’

Trots

Willem straalt vol van trots over zijn eerste verkoop in de supermarkt: ‘Wanneer iemand jouw aardbeien en broccoli koopt is dat iets heel moois. Dan zijn we weer dichter bij het doel wat we nastreven, de lokale producent zijn gezicht teruggeven.’

‘Willem & Drees zijn onze nieuwe profeten’ - Michiel Poeth (B-Bubbled).

 

Geschreven door 'razende reporters' Koen van Renswoude & Tom van der Avoort.