Met trots presenteren we een inspirerende line-up voor de #fidays! Met o.a. @mattiasklum en @rau_architects

Tijdens de zesde editie van de Food Inspiration Days op 20 & 21 oktober zetten we weer een mooie line-up aan sprekers op het podium. Twee internationale keynote speakers nemen ons mee op reis en de vaderlandse crème de la crème zal hun visie op foodtrends, tradities en ideeën over de toekomst met ons delen.

Mattias Klum

De in Uppsala geboren natuurfotograaf Mattias Klum is een van de keynote speakers op de Food Inspiration Days 2014. Klum inspireert de wereld met zijn artistieke foto’s, films, boeken, artikelen en lezingen over de natuur. Je kunt hem en zijn werk kennen van National Geographic, BBC en The New York Times. Tijdens de Food Inspiration Days vertelt hij over het effect van eten en drinken op de natuur.

‘To embody the beauty, fragility and threats found in our world today. To inform, educate and inspire people to act towards a sustainable tomorrow’. 

Thomas Rau

Thomas Rau, een architect met een missie: het grote systeem veranderen! 'Daarvoor hebben we andere spelregels nodig en moeten we de keten anders organiseren.' De van oorsprong Duitse architect werkt sinds 1990 in Amsterdam, waar hij in 1992 architectenbureau RAU oprichtte. RAU houdt zich bezig met de architectuur van nieuwe systemen en neemt actief deel aan de huidige internationale discussie over duurzaamheid, de ontwikkeling van energiebesparende technologiën en grondstoffenschaarste. En daarvoor moeten we volgens Rau terug naar de natuur, want 'de natuur heeft altijd gelijk.' Thomas Rau staat op nummer 4 in de duurzame top-100 van Trouw.

'Wij zijn niet mensen op een spirituele reis, maar spirituele wezens op een menselijke reis.'

Hollandse helden

Van Hollandse bodem hebben we ook een gemixt gezelschap samengesteld. Van barista Jeroen veldkamp en sterrenchef Francois Geurds tot fooddesigner en fermenteerder Christian Weij. 

Lees meer over de sprekers en het programma op www.foodinspirationdays.com.

Bekijk de trailer om alvast in de stemming te komen:

Trailer Food Inspiration Days 2014 from Food Inspiration on Vimeo.