FRIS: Gastronomie in Utrechtse creatieve broedplaats. Lisa Meijntjes van @EtenInDeKlub vertelt. #foodinspiration

Met hun ‘breakfast klub’, ‘koffie klub’, ‘klub saucijs’ en ‘tosti klub’ verzorgen ze al jaren de catering op festivals. Maar nu is er ook hun eigen restaurant. In februari gaven chefkok Jasper Kaan, patissier en chefkok Lisa Meijntjes en barista Joost Vermeulen alle drie hun baan op om hun droom te verwezenlijken: een eigen restaurant. Inmiddels is bistro ‘De Klub’ al twee weken alive and kicking aan de Europalaan 2B in Utrecht.

Take your time
Bij De Klub kun je terecht voor een goed ontbijt, lunch en diner. ‘We stappen af van de belegde broodjes’, zegt Lisa. ‘Wij zijn van mening dat je ook ’s middags de tijd moet nemen om te eten. Gewoon lekker zitten en eten. Uiteraard met een goed glas wijn.’ Het menu wisselt met het seizoen. ‘We hebben net nog allemaal verse bospeentjes binnen gekregen uit de stadsmoestuin van Vechtclub XL, de creatieve broedplaats waarin De Klub gevestigd is.

Vechtclub XL
Vechtclub XL is een inspirerende ontmoetingsplek met werkruimtes voor creatieve ondernemers, een moestuin, podium, vergaderplekken en expositieruimtes aan de Europalaan in Utrecht. ‘We hebben bewust voor een plek buiten het centrum gekozen. ‘Daar zit naar ons idee al genoeg’, vertelt Lisa. ‘Een plek als deze is uniek. We zijn omringd door ontwerpers, websitebouwers, meubelmakers en ga maar door. En tot onze verbazing slaat het aan. Naast de bezoekers van Vechtclub XL zien we heel veel mensen van buitenaf terug!’

Naast het nieuwe restaurant gaat De Klub gewoon door met waar het allemaal mee begon. Zo komen ze met hun eigen Klubhuis naar je evenement, verzorgen ze kookworkshops, pop-up diners en catering op locatie.

4x 'W'
Wie: Jasper Kaan, Lisa Meijntjes en Joost Vermeulen
Wat: Restaurant en cateringbedrijf De Klub
Waar: De Klub is gevestigd in Vechtclub XL, Europalaan 2b, Utrecht
Website: www.deklub.nl
- - -
FRIS is onze wekelijkse Friday Inspiration. In deze rubriek presenteren we een bijzonder fris concept, initiatief of start-up. De redactie selecteert objectief en onafhankelijk, maar tips zijn altijd welkom. Volg #foodinspiration.
- - -