Culinair talent op een nieuwe plek. Vandaag opent de Cas Spijkers Academie @CSABoxmeer de nieuwe vestiging.

De nieuwe locatie voor de Cas Spijker Academie, de academie voor culinair toptalent, is een feit. Vandaag verhuist de academie van klooster Elsendael naar de nieuwe vestiging in culinair centrum De Weijer in Boxmeer. 

De Weijer
Cultureel centrum De Weijer is onlangs uitgebreid met restaurant De Heerlijkheid. Op maandag- en dinsdagavonden zullen de studenten van de academie koken voor de gasten van het restaurant. De andere avonden handhaaft de Heerlijkheid het eigen concept en worden de keukenruimtes en het wijnlokaal gebruikt voor workshops, kookclubs en proefavonden. De nieuwe locatie biedt volgens Jean-Paul Bunschoten, de drijvende kracht achter de academie, veelbelovende vooruitzichten. Zo beschikt De Weijer over een theater, waar grote kookdemonstraties mogelijk zijn. ‘Culinair bezien breken er hier mooie tijden aan’, zegt Bunschoten.