Bij Hotspot Hutspot eet je al drie gangen voor maar zeven euro. Dat is een euro duurder dan een Big Mac menu...

Het is half vier als de kinderen uit de buurt - geheel vrijwillig - het restaurant van Hotspot Hutspot binnen komen lopen. Na een korte babbel koken ze voor de buurt een driegangendiner. Bob Richters is initiatiefnemer van Hotspot Hutspot en leert tieners dat koken met geteelde producten leuk en niet moeilijk is.

Roeping
Bij Hotspot Hutspot komen er op een avond zo’n vijftien gasten eten en betaal je een luttele zeven euro voor een driegangendiner. Dat is maar één euro duurder dan een doorsnee fastfoodmenu. De missie van Hotspot Hutspot is om tieners en buurtbewoners actief te betrekken bij stadslandbouw, gezonde voeding en leegstand in wijken te benutten waar sociale binding laag is. Bob Richters vindt het leuk om met mensen te werken die het zwaar hebben op de arbeidsmarkt en hoopt jongeren te behoeden voor zo'n benauwende situatie.

Meer weten over Hotspot Hutspot? Bekijk het hele artikel en de video in ons magazine.