Slow coffee terwijl je fiets wordt gerepareerd? Daar kijken ze bij @Lolabikesandcof niet raar van op.

In ons nieuwe Rotterdam Ruig magazine maakten we al kennis met Lokaal 1ste klas koffie. Koffie is tegenwoordig niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk hot. Overal duiken kleine specialty coffeebars op. Back to basic, mannelijk en stoer. Koffie met een verhaal én met wachttijd. Want langzaamaan wordt de ouderwetse espresso verruild voor zetmethodes als de aeropress, cold brew en de chemex. Duurt even, maar dan heb je ook wat. 

Bikes & Coffee
Neem Lola Bikes & Coffee in Den Haag. Hier ontspan je bij een kop ‘cold drip’ quality koffie terwijl je lekke band achterin de zaak wordt geplakt. En laat die fiets nu nét nodig zijn om je ‘Koffie Omfietskaart’ vol te krijgen! Een initiatief van zeven Amsterdamse coffeebars die de handen ineen hebben geslagen. Het concept is simpel: bij elke zaak krijgt men een stempel en een volle kaart staat garant voor een gratis bakkie pleur. 

Tijd voor een blokje om? Bezoek dan zeker de volgende koffiespots:
KOKO coffee & design (Amsterdam), Coffee bru (Amsterdam), Blackbird coffee & vintage (Utrecht), The village coffee & music (Utrecht), ’t Koffiehuisje (Eindhoven) en Black & Bloom - (Groningen)