Een drijvende koeientuin en het grootste groene dak van Europa @dakpark. Ondernemend Rotterdam op zijn best.

Creatieve ondernemers vinden in Rotterdam vruchtbare grond voor hun ideeën. In stadshavens zien we steeds vaker dat ze zich ontwikkelen tot gebieden met kansen voor entrepreneurs. Drijvende koeientuinen? Het zou zomaar kunnen.

Project Marconi Freezone
Ooit lagen er nog containerschepen met fruit, maar sinds 2012 zijn de oude Bonloodsen benoemd tot creatieve freezone met tijdelijk twee nieuwe huurders: ideeënbureau Woestijn in Blik en stadslandbouworganisatie 'uit je eigen stad'.

Drijvende Koeientuin
Als het aan innovatieorganisatie Courage ligt, kunnen we in de nabije toekomst koeien knuffelen op een drijvend grasveld in de Rotterdamse wateren. ‘Melkvee in de stad, net zo toegankelijk als een dierentuin, waar Rotterdamse melk, kaas en boter wordt geproduceerd.’

Dakpark
Het Dakpark in Rotterdam is het grootste openbare park boven op een winkelboulevard in Europa én het grootste groene dak van Rotterdam. Het park opende eind december 2013 en bestaat uit een watertrap, oranjerie met een wokrestaurant, een mediterrane tuin, buurttuin en speeltuin. 

Meer weten over over het Rotterdamse ondernemersklimaat of toffe concepten? Lees er dan over in onze Rotterdam Editie.