Hans en Simon Kay werken aan een gezonde visserij in een gezonde zee. Mooie fotoreportage! @GoedeVissers

Begin april 2013 schreven we in onze zee-special over de gebroeders Hans en Simon Kay: Goede Vissers die in ontvangst nemen wat de zee hen geeft. Vandaag blikken we terug!

De aalvisserij op het Wad is eigenlijk niet meer rendabel. Toen de gebroeders Simon en Hand Kay het vissersbedrijf van hun vader overnamen, kon je overal op de afsluitdijk parkeren en werden de fuiken bij laagwater met waadpak aan gelicht. ‘De vangst was goed, zeker vijftien pond aal per kleine fuik, soms zelfs wel honderd pond, in zo’n klein fuikie. Dat kun je je nu niet meer voorstellen.’

De aalpopulatie
‘Een visserman moet het doen met wat de zee geeft, dat heb je als mens niet voor het zeggen.’ De broers hebben van jongs af aan geleerd de natuur te respecteren en willen de aalvangst niet forceren. Ze volgen moeder natuur en geven de aalpopulatie de kans om op adem te komen.

Benieuwd naar het verhaal en de fotoreportage van deze Goede Vissers? Bekijk het hele item in onze Zee-special!

Cadeautje!
Lees je net als vele andere tabletgebruikers ons magazine het liefst thuis op de bank? Dat kan nu ook! De iPad app is vanaf nu gratis te downloaden in de iTunes Store.