Turkse bistro lokt klanten met fluisterende bewegwijzeringsborden

Cafe Negra, een Turkse bistro in Izmit had nogal wat problemen met het aantrekken van gasten. De jonge en kleine horecazaak is omringt door grote en ervaren restaurants met een agressieve marketingstrategie en een betere locatie. Geïnspireerd door het fenomeen Guerilla Marketing zocht de bistro samen met een bevriend reclamebureau naar een low-budget oplossing, en die vonden ze. Sinds vorige maand vind je op verschillende locaties in Izmit haast niet van het origineel te onderscheiden richtingsborden, maar dan met gerechten als Pizza en Tiramisu in plaats van plaatsnamen. De borden wijzen verbaasde voorbijgangers de weg naar Cafe Negra en tussen sommige borden is ook een kleine luidspreker verstopt die fluistert dat je de goede richting op gaat.

De stunt is voorlopig nog niet verwijderd door de autoriteiten en blijkt succesvol: sinds de mysterieuze bewegwijzering aanwezig is, heeft de bistro zes keer zoveel omzet gedraaid als in de maand daarvoor.