Tijdelijk tramrestaurant in Brussel

Restauratiewagons in lange afstandstreinen is opzich niets nieuws. Maar een restaurant in een stadstram dan weer wel. In Brussel rijd de ´Brussels Tram Experience´, een designtram en restaurant in één. Met plek voor maximaal 34 gasten, iedere twee maanden een wissel van lokale sterrenchefs en een all-in prijs is het concept ongekend populair. Op 31 december maakt de tram (bewust) haar laatste rit - om de exclusiviteit te behouden. 

Het hele concept is een intitiatief van Brusselicious 2012, een specifiek en tijdelijk platform van het Brusselse tourismebureau, dat samen met de lokale horecaondernemers het culinaire toerisme bevorderd. Dit doet Brusselicious door het organiseren van evenementen ( zoals de chocoladeweek en het frietkotfestival ) maar ook door het opzetten van tijdenlijke restaurantinitiatieven, waarvan de 2 uur durende culinaire tramrit het meest succesvol is.