Food Inspiration Talent Day terugblik #fitalents

De Food Inspiration Talent Day is hét netwerk inspiratie evenement voor aanstormend food en hospitality talent. Dat bleek wel weer op woensdag 24 oktober in het Evoluon. Geen suffe banenmarkt of careerevent maar een dag vol met boeiende praktijkverhalen van jonge professionals, inspirerende sprekers (waaronder trendwatcher Hans Steenbergen en CEO van Mise en Place Group Charles van Goch) en praktische workshops waar de talenten vaardigheden hebben geleerd die ze direct kunt toepassen.

De dag begon met vijftien bedrijfstalenten van de founding partners van Food Inspiration Talents. Deze jonge professionals hebben allemaal bijzondere kwaliteiten die bij hun werkgever niet onopgemerkt is gebleven. Opvallend was dat reizen voor ieder talent zeer belangrijk is en dat ze allemaal van goed en lekker eten en drinken houden. De persoonlijke pitches van Luc Haagmans, Marc Crijns, Wietse Linker, Marleen Merx, Emiel Lommen, Robert van Heeswijk, Vienna de Rooij, Tim de Vos, Ingrid Brockhoff, Chiel-Jan Heijstek, Reinold Kalsbeek, Jeanne Dinkgreve, Coen van Boxtel en Rachel Mendes Diaz werden met veel enthousiasme door de 450 aanwezigen ontvangen. Het bijzondere was dat er niet alleen over hun werk werd gesproken, maar dat ze vooral een kijkje gaven in wat voor persoon ze zijn en wat hen drijft om in de hospitality en foodservice te werken. Ook presentator Hans Steenbergen was zichtbaar onder de indruk. De laatste vraag aan de bedrijfstalenten mocht het publiek bepalen. Via een digitale vragenshow van We Vote kon het publiek meebeslissen. Alle smartphones kwamen tevoorschijn en massaal werd er via mobiel internet en sms meegedaan.  

Lunchbeat: armen, benen en het hoofd weer vol energie krijgen lukte prima met de lunchbeat. DJ Don Basco liet de zaal helemaal los gaan. Met een powersnack en een verse smoothie gingen de talenten op weg naar hun speeddates en workshops.

Meer dan 2100 speeddates vonden er plaats tussen werkgevers, scholen en studenten. Vier ringen met inspiratie ateliers en overal werd gepraat, genetwerkt en geproefd. De inspiratie boulevards waren een bruisende massa van talenten, werkgevers en hospitality en foodservice bedrijven.

Na de speeddates en de workshops werden de awards uitgereikt voor 'Talent van de toekomst' en de 'AF&BM Talent of the year'. De beste pitches tijdens de speeddates mogen bij de founding partners 'CEO for a Day' zijn. Vijftien gelukkige talenten die een dag mee gaan lopen met de CEO's van een groot foodservice of hospitalitybedrijf. Meer hierover lees je volgende week in het speciale Talent Day Magazine.

Vincent van Dijk sliep een jaar in hotels en wilde speciaal voor de Talent Day dit verhaal nog één keer vertellen. Een prachtig, persoonlijk verhaal waarbij duidelijk werd dat je groeit als je echt uit je comfort zone durft te stappen. Zijn uitspraak 'Je moet alleen maar leuke dingen doen en niet wat er op je school wordt verteld' was een duidelijk signaal voor iedereen.

De afsluiting was voor Charles van Goch, CEO van de Mise en Place Group. Iedereen hing aan zijn lippen. Wat een inspirerend verhaal! De uitsmijter was spectaculair. Vier talenten die door het 'vrijmaken van hartenergie' een stalen staaf wisten te buigen.

Daarna was het tijd voor de borrel. Netwerken, napraten met de top werkgevers en elkaar beter leren kennen is wat de talenten vol enthousiasme deden. En natuurlijk fantastische hapjes; van geitenkaas tot tartaar van zalm en alles prachtig gepresenteerd. Zelf heb ik ook nog met een aantal talenten kunnen napraten en ik ben zeer geïnspireerd geraakt door de dromen die ze deelden. Stuk voor stuk hebben de talenten een duidelijk beeld van de toekomst en maken ze bewuste keuzes, waardoor ik geloof dat de foodservice en hospitality een nieuw soort medewerker tegemoet kan zien. Dat gaat zorgen voor nieuw elan. In alle opzichten werd de overvloed aan talent zichtbaar! 

In de onderstaande Storify van de Talent Day vind je een selectie van de leukste reacties op deze inspirerende dag.