We gaan over naar meerdere eetmomenten per dag, met als afsluiter: het souper.

Clockless eating

De klassieke drie-eenheid onbijt-lunch-diner wankelt. Als een clockless-nomade zwerft de moderne consument door de foodwereld. We voelen ons niet langer verbonden aan de traditionele etenstijden, maar willen op ieder moment van de dag zelf de keuze te hebben over wat er gegeten wordt, anywhere en anytime. Steak frites om 11 uur in de ochtend, havermout om 4 uur ’s middags, bouillon om 7 uur ’s avonds, en als afsluiter om 11 uur ‘s avonds: het souper.
 
 
Het onlangs in Amsterdam geopende Restaurant ACE speelt al handig in op de vraag naar deze nachtelijke maaltijd door de deuren van de keuken pas om 12 uur ’s nachts te sluiten. We voorspellen je: velen zullen volgen. Het souper wordt een belangrijke foodtrend in 2018.
 
 
Foto's: Restaurant Ace, Rahi Rezvani