We zetten Lima’s hotspots op een rij. Bij Rafael Osterling’s El Mercado eet je ceviche met een twist.

De wereldberoemde chef Rafael Osterling, ook bekend van Restaurants Rafael in Lima en Bogota, wilde zijn Peruaanse roots versterken. Daarom richtte hij in 2010 El Mercado op; een cevicheria met een twist. Een eerbetoon aan de Peruviaanse keuken.

De hommage

Osterling vindt het maar saai om zich op slechts één gerecht te focussen, zo is de Peruviaanse eetcultuur tenslotte ook niet. Ongeveer een kwart van alle gerechten op zijn kaart komen uit andere eetculturen en worden met “buitenlandse” bereidingstechnieken gemaakt. Dit eerbetoon is een herinnering aan alle gastronomische invloeden, zoals Chinees, Spaans, Japans en Italiaans in Peru.

Not all about food

Bij El Mercado kom je niet zomaar voor een bordje eten, je komt voor een totaalconcept. Van de bloemen op tafel en de planten in de binnentuin, tot de muziek, Osterling bemoeit zich overal mee. Hij haalt zijn inspiratie uit kunst, design en fotografie en dit uit zich in de harmonie van het restaurant.

Maak kennis met meer hotspots in de Peru-editie van het Food Inspiration Magazine.