Stem op jouw favoriete horecaconcept en zorg dat dit concept startkapitaal en een horecalocatie in de @DeMarienhof wint!

Monumentaal klooster en horecalocatie De Mariënhof organiseert de wedstijd Hart & Ziel waarmee de bedenker van het beste horecaconcept twee jaar lang kosteloos gebruik mag maken van de serre van het pand en een startkapitaal krijgt om de zaak een boost te geven. De Mariënhof heeft de prijs in het leven geroepen om enthousiaste ondernemers de kans te geven een vliegende start te maken én om de serre een bijzondere bestemming te geven. De afgelopen jaren hebben de deuren van de Mariënhof niet meer opengestaan voor mensen die even een bezoekje wilden brengen. De huidige eigenaren, Pieter Aalbers en Adriaan Derksen, willen hier door middel van deze wedstrijd verandering in brengen. 

Stem mee!

Op donderdag 16 april 2015 zijn de finalisten van de wedstijd bekend gemaakt.
Dit zijn de drie beste concepten:

 • Wijnbar Miró, waar je een wijn-spijs proefmenu kunt bestellen, van Eline Groenendijk en Erik van Bommel
 • Buuf in de Serre, waar taart centraal staat, van Cesare Bentvelzen en Carmen Visser
 • Klooser, de trendy lounge, van Stefanie van Pelt, Joyce Giesen en Nandi Steegman

Op vrijdag 1 mei mogen de finalisten hun idee pitchen voor jury en publiek. De winnaar wordt gekozen op basis van de keuze van de jury en de stemmen van het publiek. Ook jullie kunnen stemmen. Dit kan van maandag 20 april 12 uur tot en met woensdag 29 april 12 uur op de Hart & Ziel website. Naast het kosteloos werven van de serre voor twee jaar en een startkapitaal, wint het beste horecaconcept advies en ondersteuning van de vakjury voor deze periode.

Leden van de jury:

 • Pieter Aalbers, Pandbewaarder Mariënhof
 • Arjan de Boer, Managing Partner Food Inspiration
 • Adriaan Derksen, Pandbewaarder Mariënhof
 • Carla Schenk, PR Adviseur
 • Jesse Smits, Eigenaar Back to the brand
 • Kim van Velzen, Social media strateeg
 • Ivan Vierbergen, Allround accountant en adviseur MKB
 • Bert van Wede, Directeur leerbedrijven en bedrijfsmatige ontwikkeling MBO Amersfoort
 • Wim Wiersma, Eigenaar W.O.W.- wines